Bewust duurzaam

katoenplant | hobby gigant

 

Hobby Gigant vindt het belangrijk haar steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Dit betekent onder andere dat wij onze collectie zorgvuldig selecteren. Bij de keuze van onze materialen weegt het milieuaspect zwaar mee. 

Wij hebben een groot assortiment aan gerecyclede garens, biologisch katoen en 100% natuurlijke producten. We zijn altijd op zoek naar verantwoorde producten. We willen weten waar onze producten vandaan komen, onder welke omstandigheden er wordt geproduceerd en of er voldoende rekening is gehouden met het milieu. 

Een greep uit onze speciale duurzame collectie. We hebben Amore 160, een prachtig gerecycled garen van Borgo de 'Pazzi. Ben je benieuwd hoe dit recycle-proces verloopt? Download dan hier de speciale brochure van Amore
Organico is een biologische katoen uit de Linea Pura serie van Lana Grossa. Fado van Fonty is pure, zuivere, ongeverfde wol. 

 

borgo de'pazzi amore 160 | HobbyGigant |         organico lana Grossa | hobby gigant         fonty fado

 

Bekijk een overzicht van alle biologische, duurzame, en milieuvriendelijke wol en garens uit onze shop. 

 
Kies bewust

Om bij te dragen aan een duurzamere toekomst moet je bewuste keuzes maken. Bij Hobby Gigant hebben we ervoor gekozen om dozen te hergebruiken. Er komen in onze winkel dagelijks flink wat dozen binnen. Die gooien we niet weg. We gebruiken deze dozen opnieuw voor het verpakken van grote bestellingen. Onze winkel wordt verlicht door energiebesparende lampen. Ook een bewuste keuze! In de winter kiezen we ervoor om een extra warme trui aan te trekken, zodat de verwarming niet zo hoog hoeft. 

 

 recycle   vest warm lana grossa | hobby gigant     

 

Verantwoorde merken

Veel van onze merken zijn net als wij bewust van de gedeelde verantwoordelijkheid voor de natuur. We geven twee verrassende voorbeelden.  

edding

Consequent inzetten op het gebruik van gerecycled materiaal en hernieuwbare grondstoffen, dat is wat edding doet met EcoLine. Ze maken hiervoor gebruik van post-consumer recyclingmateriaal. Deze post-consumer kunststoffen worden gewonnen uit kunststofafval. Zo worden bijvoorbeeld lege yoghurtbekers, oude gieters en kunststof emmers verwerkt tot nieuwe grondstoffen voor de productie. 

De permanent-, whiteboard- en flipchartmarkers van onze EcoLine bestaan voor 83 % uit deze post-consumer kunststoffen en bestaan daardoor in totaal voor 90 % uit gerecycled materiaal. Naast het duurzame gebruik van materialen bespaart edding bovendien ook op de productie van nieuw materiaal.

 

ecoline edding

 

Dress Your Doll

Dress Your Doll is bedacht door drie vrouwen die het belangrijk vinden dat speelgoed op een verantwoorde en respectvolle manier wordt geproduceerd. Je zou het niet verwachten, maar de stoffen van Dress Your Doll worden gemaakt van gerecycleerde PET-flessen. En vrijwel alle producten worden in kleine Europese ondernemingen geproduceerd tegen eerlijke prijzen. Dress Your Doll levert op deze manier een bescheiden bijdrage aan een faire economie, die de natuur respecteert. 

 

dress your doll | hobby gigant

 

 

 

Bijpassende producten

6,95
(Incl. BTW)
+
3,95
(Incl. BTW)
+
4,10
(Incl. BTW)
Niet op voorraad
4,50
(Incl. BTW)
+
4,95
(Incl. BTW)
+