Breien najaar en winter 2018 | Dit zijn de trends

Posted by   Tamara grevers
11/09/2018
breien trends | Hobby Gigant

Breien voor de herfst en winter

Een nieuw (brei)seizoen staat voor de deur. Een seizoen waarin we weer extra kunnen genieten van nieuwe wintergarens, eigentijdse patronen en leuke extra's. De kasten mogen weer gevuld worden met heerlijke truien, vesten, gebreide sokken en warme accessoires. De kinderen zijn weer begonnen met school en kunnen ook wel weer wat nieuwe kleren gebruiken. Hoog tijd dus om de nieuwste breiboeken door te gaan bladeren en de mooiste wintergarens uit te kiezen. 

Nieuwe wintergarens 2018 

Deze garens mag je niet missen dit seizoen! Voor een trui met een super lichte en zachte touch gebruik je Alpaca Superlight van Lang Yarns. Wil je een speciaal effect? Kies dan voor Freya, een effectgaren met een onregelmatige structuur. Een mix van katoen, alpaca- en schapenwol.
Of kies voor Drago, een heerlijk fantasiegaren waarmee je projecten maakt die net even wat meer opvallen.

 

lang yarns alpaca superlight   lang yarns freya   lang yarns drago | Hobby Gigant   mohair degrade | Hobby Gigant       lana grossa mirror shades baby nature katia    

 

Voor dit najaar is een nieuwe brede sjaal of omslagdoek fijn om te hebben. Maak bijvoorbeeld een mooie zachte sjaal met één bol Mohair Degradé. Verkrijgbaar in prachtige warme kleuren die in elkaar overlopen. 
Een heel nieuw effect bereik je met het nieuwe garen Mirror Shades van Lana Grossa. Een prachtig verloopgaren, welke terugloopt naar de eerste kleur, in spiegelbeeld dus. Met één garencake haak of brei je een bijzonder mooie omslagdoek. 

Voor de kleintjes is Baby Nature de perfecte keuze dit najaar. Deze babywol is 100% biologische merinowol, waarmee je prachtige babykleertjes of een zacht babydekentje breit. 

En er is natuurlijk veel meer..  

 Bekijk meer nieuwe garens

 

Wool Addicts breipakketten najaar/winter 

De hit van deze winter is de nieuwe garenlijn WoolAddicts. Dit garenmerk biedt een combinatie van trendy breipatronen en prachtige kwaliteitsgarens. Brei stoere truien en elegante vesten met WoolAddicts en maak de mooiste accessoires die je outfit helemaal afmaken. 

Bestel een compleet WoolAddicts breipakket zodat jij stralend voor de dag komt in de nieuwste winterse mode. 

breipakket wool addicts         wool addicts breipakket    wooladdicts breipakket

  

 Bekijk alle Wool Addicts breipakketten 

 

Breiboeken dames en heren, baby breipatronen

Inspiratie vind je natuurlijk in de nieuwste breimagazines van dit jaar. Voor zowel dames als heren zijn er prachtige modellen om uit te kiezen. Ook breien voor kinderen en baby's blijft populair. Heerlijk als jouw kleintje straks naar buiten kan in een door jou gebreid vestje of truitje. 

 lang yarns breiboek 2018         filati classici          katia breiboek

 

 Bekijk alle nieuwe breiboeken 

 

Sokken breien!

Sokken breien is het helemaal dit najaar! Ben je eenmaal begonnen met sokken breien, dan is er geen houden meer aan. En dat is helemaal niet erg, want er is volop keuze in sokkenwol in vele kleuren en kwaliteiten. Maak daarom manlief, kinderen, kleinkinderen en vrienden blij met lekkere warme gebreide sokken. In elke stijl is wel een mooie sok te breien. 

Het merk Rellana heeft verschillende fijne sokkengarens. Zo is er het syntetische sokkengaren zonder wol: Flotte Socke Wool Free Socks. Wil je leuke gekleurde sokken maken, kijk dan ook eens naar de collectie sokkenwol van Lang Yarns voor prachtige effen en gemêleerde sokkengarens. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit de Jawoll en Jawoll Twin, de Super Soxx Cotton Stretch en de Twin Soxx en de Mille Colori Socks & Lace en Mille Colori Socks & Lace Luxe.

 

                  sokkenwol riga socks box   

  

Bekijk alle sokkenwol


Ben je nog nooit begonnen met sokken breien, maar zou je het wel willen leren? Dan is dit het moment om het te gaan leren! Wij helpen je graag een eindje op weg, bekijk onze pagina: Sokken breien voor tips en uitleg. 

Extra tip: Ken je het leuke nieuwe Soxxbook al? Een echte aanrader als je wilt sokken breien!