Duurzaam is de trend!

Posted by   Tamara Grevers
13/04/2017


Haken en breien is hot! Wij wisten dat natuurlijk al lang, daarom is het extra leuk dat deze hobby deze week volop in de spotlights staat in het landelijke nieuws. (NOS en RTLnieuws)
De huidige populariteit van haken en breien heeft te maken met de behoefte van de consument aan goede kwaliteit, originaliteit en eerlijkheid. Mensen willen zelf iets unieks creëren en raken uitgekeken op de massaproductie. Dat blijkt onder meer uit de enorme hoeveelheid handwerkblogs die populair zijn bij een breed publiek en de grote groei van het aantal wol- en handwerkzaken in de afgelopen zes jaar. 

Hobbygigant.nl is de webshop van de Beekbergse wolhal. Deze winkel is al meer dan 40 jaar een begrip in Apeldoorn en ver daarbuiten en heeft een unieke specialistiche kennis in huis. We hebben een groot aanbod aan gerecyclede garens, garens met bio-katoen en 100% natuurlijke garens, die voortdurend wordt aangevuld en vernieuwd. Eigenaar Richard Suijker kiest heel bewust voor kwaliteit en duurzaamheid. "We vinden het belangrijk dat wol en garen ecologisch geproduceerd worden, zodat het zo min mogelijk schade aan het milieu toebrengt. Bij de keuze van onze materialen weegt het milieu-aspect daarom zwaar mee. We merken dat onze klanten dit waarderen en ook zelf het verschil gaan merken in kwaliteit."

fonty

Een voorbeeld van één van de natuurlijke producten in onze winkel is Fado wol. Deze wol komt van merinoschapen uit het zuiden van Portugal. De Fado wol wordt zo puur mogelijk verwerkt en wordt niet geverfd. Een bijzonder en uniek product. Voor degenen die liever met puur plantaardige producten haken en breien zijn er voldoende mogelijkheden dit milieuvriendelijk te doen. Denk hierbij aan de garens van Woca, waarbij gebruik wordt gemaakt van Hennep of kies 100% biologisch katoen zoals Phil Thalassa en Organico. Ook Giza, een egyptisch katoen behoort tot de collectie. 

woca adriafil