Kartonnage voor doosjes en notitieboekjes.

Posted by   Marleen Willemsen
21/05/2018
kartonnage | hobbygigant.nl


Maak zelf originele doosjes en handige notitieboekjes met de kartonnage pakketten van Rinske Stevens Design en bekleed deze met vrolijke stofjes. Van theedoos tot sieradendoosje en van naainaalden mapje tot notitieboekje.

Heb je geen idee wat kartonnage is en hoe het eruit ziet? Lees dan verder en laat je verrassen door een oude techniek in een nieuw jasje.

 

Kartonnage pakketten

De kartonnage pakketten van Rinske Stevens Design bevatten alle kartonnen onderdelen voor het maken van een doosje of boekje. Ieder onderdeel is nauwkeurig in de juiste vorm en afmeting uit stevig karton gestanst en heeft een letter als kenmerk.

De duidelijke werkbeschrijving toont je in welke volgorde je de onderdelen met boekbinderslijm aan elkaar plakt.

 

                    

 

In de reeks kartonnage pakketten zijn er veel verschillende leuke en ook handige ontwerpen. We laten hieronder een greep uit ons assortiment zien. Van praktische doosjes tot gewoon mooie hebbedingetjes.

Wat dacht je van deze handige tissue doos. Bekleed de doos met een leuk stofje en zet hem over een tissue box heen. Zo heb je ineens een leuke accessoire op tafel.

 

Maar ook dit sieradendoosje is leuk om te maken en bijvoorbeeld cadeau te geven.

Zelf zijn wij echt fan van dit té gekke naaidoosje. Met handige vakjes om zo naald en draad altijd bij de hand te hebben.

 

Maar ook het naainaalden mapje of het notitieboekje zijn super handig én leuk.

        

ONTDEK ALLE KARTONNAGE PAKKETTEN

 

Benodigdheden voor kartonnage

Voor het maken van de verschillende items heb je naast het kartonnage pakket dus ook bekbinderslijm, een kwastje en een roller met lijmbakje nodig. De boekbinderslijm gebruik je niet alleen om de kartonnen onderdelen aan elkaar te plakken, maar ook voor de stof waarmee je de doosjes en boekjes bekleedt.

Om te zorgen dat de lijm netjes over het karton wordt verdeeld gebruik je hiervoor een rollertje. Deze benodigdheden zijn handig samen te bestellen als starters kit.

 

BESTEL DE STARTERS KIT HIER

 

 

Mooie kartonnage stofjes

Om je op weg te helpen met het combineren van verschillende stofjes heeft Rinske Stevens Design leuke kant en klare pakketjes met 7 verschillende stofjes. De set zijn zo samengesteld dat de sofjes in één kleurlijn zijn, allemaal met verschillende printjes. Zo creëer je moeiteloos de mooiste items.

 

     

 

KIES HIER JE STOFJES 

 

Afwerken met hoekjes en knopringetjes

Een mooie afwerking zorgt ervoor dat je ontwerp lang mee gaat. Gebruik hiervoor de metalen hoekjes, verkrijgbaar in verschillende kleuren. En speciaal voor de doosjes met een lade zijn er knopringetjes.