Knutselen met de kinderen voor Pasen

Posted by   Marleen Willemsen
27/03/2017
Pasen knutselen | Hobby Gigant

Omdat knutselen met met kinderen vanuit een thema een stuk makkelijker én leuker is, hebben wij 6 leuke knutsel ideeën voor Pasen verzameld.  Zo kun je gezellig op een vrije middag of in het weekend met de kinderen snel aan de slag zonder eerst zelf te zoeken.

We hebben deze keer gekozen voor wat eenvoudige knutsels, zodat ook de jongste kinderen gezellig mee kunnen doen.

6 knutsel ideeën voor Pasen

 

1. Paaseieren met crêpepapier.

 

 

 

 

We kennen dit allemaal nog wel, het knutselen met vrolijk gekleurde propjes crêpepapier. Makkelijk en met een direct kleurrijk resultaat. En dat is voor de kleintjes toch wel belangrijk.

Voor de allerkleinste kies je eenvoudig een vel stevig karton, knipt daar verschillende maten eieren uit en laat ze aan beide kanten beplakken met gekleurde propjes crêpepapier.

Bevestig boven aan een koordje en hang de beplakte Paaseieren in de Paastak. Zo kan iedereen het resultaat bewonderen.

Voor de oudere kinderen kun je kiezen voor een 3d ei, van papier-maché, om te beplakken.  

Zo kun je met kinderen van verschillende leeftijden, toch met hetzelfde materiaal knutselen, wat het een stuk eenvoudiger maakt.

 

                 

 

 

2. Paasfiguurtjes met pompoentjes

 

             

 

Pompoentjes van wol zijn bijzonder leuk om mee te knutselen.

Zo maak je van wat restjes wol en wat gekleurd knutselkarton deze vrolijke Paasfiguurtjes. Volg het stappenplan en je zult zien hoe makkelijk het gaat!

 

 

Stap 1. Knip twee aan twee wat leuke figuurtjes uit knutselkarton en knip een opening in het midden.

Stap 2. Leg de twee delen van 1 figuurtje op elkaar en windt de wol door de opening en om het lijfje van je Paasfiguurtje, tot de opening in het midden helemaal dicht is.

Stap 3. Knip tussen de twee delen van je figuurtje de wol door.

Stap 4. Neem een langer stuk wol en draai die tussen de twee delen, enkele malen om de los geknipte draadjes . Trek de draad stevig aan waardoor de draadjes uit gaan staan en een pompoentje vormen. Nog een knoopje erin en je Paasfiguurtje heeft een vrolijk gekleurd buikje.

Dit stappenplan vonden we hier en hebben het speciaal voor jou vertaald.

 

De oudere kinderen kunnen met de pomponmakers zelf pompoenen in verschillende maten maken. Om er vervolgens een leuk diertjes van te knutselen ............................

 

               

.................... of om samen met de kleintjes een kartonnen Paasfiguurtje te versieren.

 

 

3. Paasmandjes

 

 

Een Paasmandje voor het eieren zoeken tijdens de Paasdagen mag natuurlijk niet ontbreken. Gebruik de helft van een eierdoos en laat de kinderen deze mooi beschilderen, ieder in hun eigen kleuren.

Bedenk samen wat leuke versieringen en maak tot slot een stevig hengsel en de kinderen zijn klaar om straks veilig hun eieren te verzamelen.

Voor de oudere kinderen is wellicht wat meer uitdaging nodig. Wat dacht je dan van dit originele Paasmandje? Gemaakt met restjes stof en een mooi lint als hengsel.

 

 

Volg de duidelijke uitleg via deze link: http://www.icanteachmychild.com/fabric-collage-easter-baskets/ , om het mooiste resultaat te krijgen.

 

4. Verrassings-eieren

 

 

 

Niets zo leuk als een lekkere verrassing! Maak met restjes wol, wat ballonnetjes en behang plaksel deze super leuke verrassings-eieren en verstop er een paar chocolade paaseitjes in.

Bekijk het filmpje voor de werkbeschrijving.

 

 

5. Eierdopjes van karton

 

 

Super grappig deze vrolijke gele kuikentjes, waar je je ei mooi in kan verstoppen en warm houden. Het enige wat je nodig hebt is een eierdoos, wat verf, wat knutsel papier en lijm.

Natuurlijk mogen de kuikentjes ook in een andere kleur geverfd worden, zodat het met het Paasontbijt een bont gekleurde tafel is.

Klik op de foto om bij de uitleg van deze eierdopjes te komen.

Wil je de eieren tijdens het Paasontbijt gezellig presenteren, anders dan weer in een mandje? Maak dan deze mega eierhouder .................

 

 

............... en geef er je eigen kleur en creatie aan. Schilder de eierdoos in een leuk kleurtje en maak de staart van de haantjes lekker opvallend met fel gekleurde veertjes.

 

 

 

 

6. Ieder een eigen placemat

 

 

Met de textielstiften van Edding kunnen de kinderen, zowel jong als oud, hun eigen stoffen placemat maken. Hartsikke leuk om, ook na de Pasen, te de tafel mee op te vrolijken.

Kies voor het gemak een lichte kleur stof, zodat de verschillende kleuren textielsift ook goed zichtbaar zijn.

 

       

 

Zo ga je te werk:

  • Neem licht doorschijnende stof, liefst katoen en glad geweven.
  • Leg een stuk karton onder de stof om doordrukken te voorkomen.
  • Afhankelijk van de ideeën, wensen en leeftijd van de kinderen kun je kiezen om ze zelf te placemat vol te tekenen. Of een voorbeeld van de computer uit te printen en onder de stof te leggen zodat ze het kunnen overtrekken.
  • Laat de kinderen tekenen en kleuren
  • Gebruik voor de contouren de Edding textielstiften met de dunne punt.
  • En kies voor het inkleuren de Edding textielmarkers met een dikkere punt.
  • Fixeer de tekening op de stof met een strijkijzer, zonder stoom!

De placemats zijn klaar voor gebruik en uitwasbaar tot 60 graden.

 

Liever een raamtekening?

 

 

Ben je niet echt van het knippen en plakken en wil je toch graag een leuke Paasversiering maken? Dan is een raamdecoratie met raamstiften echt iets voor jou!

Met de Edding Window marker 4095  teken je eenvoudig de leukste Paas figuren op de ramen.

                            

Deze Window marker heeft een wat fijnere punt,  zodat je makkelijk tekent zonder dat het uitloopt of gaat druipen.

Natuurlijk is het wel zo leuk als ook de aller jongste kinderen je kunnen helpen de raamversiering nog mooier te maken. Kies dan voor de kinder variant: de Window Fun Funtastics.

 

 

Teken uit de losse hand wat eenvoudige Paasfiguurtjes óf ga naar de speciale site Raamtekening.nl en kies voor een paar leuke raamtekeningen di je zo op je raam kunt overtrekken. Bijvoorbeeld deze leuke lammetjes ............................

 

 

................................ of dit lieve kuikentje dat uit zijn ei kruipt.

 

 

Met zoveel inspiratie gaat het vast gezellig worden.

Vrolijk Pasen!!