Paastafel dekken, ideeën voor een creatieve paastafel

Posted by   Marleen Willemsen
23/03/2017
paastafel dekken | hobbygigant

Hoe dek jij de paastafel dit jaar? 

Pasen is voor veel mensen een mooi moment om uitgebreid te ontbijten of brunchen met heerlijke broodjes, lekkere hapjes, sapjes en natuurlijk eieren. Voor zo'n gezellig samenzijn is het leuk om de tafel eens extra mooi te dekken. Met een klein beetje creativiteit maak jij in een handomdraai een origineel gedekte paastafel. Wij geven je een aantal ideeën waarmee je direct aan de slag kan. 

Uniek Paasservies met porseleinstiften

Maak een eye-catcher van je servies door het zelf te decoreren met porseleinstiften. Het servies dat je gaat versieren moet in de oven kunnen op 160 graden. Kies voor een eenvoudig, effen servies voor het leukste effect.  Porseleinstiften zijn in veel verschillende kleuren te verkrijgen.
 

pasen porseleinstiften

 

Om op ideeën te komen voor een versiering, kan je op pinterest inspiratie opdoen. Kies een eenvoudige paasafbeelding of ga voor een mooie tekst. Bloemen, strepen of stippen kunnen ook een heel leuk effect geven. 
Paasservies versieren is ook leuk om samen met je kinderen te doen! Neem oude bordjes of koop een paar goedkope (bijvoorbeeld bij de kringloop) en laat je kids zich uitleven met de porseleinstiften. Ze zullen het geweldig vinden om paaseieren, kuikentjes of bloemetjes op hun eigen bord te mogen tekenen. Het zal vast een vrolijk effect geven op de paastafel.
 

pasen porseleinstiften actie
Bestel nu!  

Porseleinstiften gebruiken, zo doe je dat

Zorg dat je servies schoon, droog en vetvrij is. Als je goed kunt tekenen, teken je de gekozen afbeelding na op het servies. Als je dit lastig vindt, is het een goed idee om een afbeelding te printen en deze over te trekken op het bord of de beker met een stukje carbonpapier er tussen, zodat er een afdruk op het servies ontstaat, die je vervolgens met de porseleinstift over kan trekken. Zo heb je meer houvast. 
Ben je tevreden? Laat je creatie dan 15 minuten drogen en plaats deze vervolgens 25 min in een voorverwarmde oven. (160 graden) Laat het in de oven afkoelen!

 

Eierwarmers haken kipje Kitty

kipje kitty eierwarmer

Je eitjes blijven heerlijk warm én je tafel ziet er vrolijk uit, met deze gekleurde Kipje Kitty eierwarmers. Deze eierwarmers kan je zelf haken met het Kipje Kitty haakpatroon van Stip en Haak en onze aanvullende beschrijving. Bestel het haakpakket, zodat je direct alles in huis hebt om te kunnen beginnen en ontvang gratis ons eierwarmer patroon er bij.

Bestel het pakket

Decoratieletters op tafel

decoratieletters pasen

Maak je paastafel compleet met mooie decoratieletters. Gebruik hiervoor stevige letters van papier maché of houten letters. De mogelijkheden voor het versieren van de letters zijn eindeloos. 

Verf de letters bijvoorbeeld met Plus Color hobbyverf en bedek ze met decoupage papier voor een fleurig effect. Maak het helemaal af met een paar eieren van papier maché, die je op dezelfde manier versiert. Bekijk hier een uitgebreide instructie van het werken met decoupage papier. 

Bestel decoratieletters