Zeg het met LETTERS !

Posted by   Marleen Willemsen
28/01/2017
letters versieren | Hobby Gigant

 

Geef een origineel cadeau: LOVE letters. Een mooi gebaar om te laten weten dat je iemand waardeert, van hem of haar houdt of misschien gewoon veel liefde toewenst.

Pak het creatief aan en maak ze zelf óf geef een mooi pakket cadeau en kies uit de papier-maché letters of de mdf letters.

Bekijk hieronder de 5 ideeën die je met deze LOVE letters kunt maken.

 

 

5 Creatieve ideeën om letters te versieren

 

1. Wikkel letters in wol

 

Neem papier maché letters, een paar verschillende kleuren wol en wat lijm en je kunt beginnen. Weet je niet precies hoe met moet? Geen probleem, we vonden een handig stappenplan zodat je snel kunt beginnen. Klik op foto voor het stappenplan.

 

2. Beplak letters met Washi tape

 

Dit is het mooist om te doen met houten letters. Die zijn wat dunner, dus heb je minder Washi tape nodig. En heb je het tape niet helemaal goed geplakt, dan kun je het los halen, zonder de letters te beschadigen. Dat gaat bij de letters van papier maché wat moeilijker.

Neem verschillende kleurtjes Washi Tape en beplak daarmee de letters.

 

3. Gouden letters met een liefdespijl

 

Hiervoor heb je papier maché letters, wat witte acryl verf (voor betere hechting en dekking) en een spuitbus Goud verf.

      

Verf de papier maché letters eerst helemaal wit. Laat ze goed drogen. Neem dan de spuitbus met Goud verf en spuit de letters aan alle kanten. Alle letters weer goed laten drogen.

Maak nu in het midden van alle letters een gat waar een dun rondhoutje past. Schuif het rondhoutje er doorheen, maak een hartje als punt van de pijl en draai wat mooie veren met gouddraad aan het eind van de pijl.

Een super leuk en origineel resultaat!

 

4. Romantische letters met decoupage papier

 

Kies hiervoor de letters die jij het mooieste vindt. Houten letters of papiermaché letters, het kan allebei.

Verder heb je verschillende kleurtjes decoupage papier en decoupage lijm nodig.

 

                   

 

 

 

Knip strookjes of stukjes van het decoupage papier en plak ze met de decoupage lijm op de letters. Net zolang tot de letters helemaal beplakt zijn. Laat het goed drogen.

 

5. Zentangle de letters met mooie motieven

 

Letters versieren met zentangle patronen kan zowel op houten letters als op papier maché letters.

Naast de letters en acyl verf voor de basis, heb je verfstiften nodig warmee je verfijnt kan werken. Zentangle patronen bestaan uit een herhaling van fijn patroontjes, dus heb je niets aan dikke stiften of markers.

 

      

 

Schilder de ondergrond van de letters in één kleur.

Dat kan wit zijn, maar natuulijk ook zwart of een andere kleur. Als het maar een contrasterende kleur is van de kleuren waarmee je de zentangle patronen gaat tekenen. Zo vallen de mooie patronen goed op.

Als de ondergrond goed gedroogd is begin je met het tekenen van de patroontjes en figuurtjes. Hieronder en aantal ideeën van zentangle patronen die je zou kunnen gebruiken.

 

Versier de letter met verschillende patroontjes en verschillende kleuren voor een vrolijk resultaat.

Wil het het meer stijl geven, kies dan voor goed of zilver om de zentangle patronen mee te tekenen. Super leuk om te maken en nog leuker om te geven!

Wij wensen je veel LOVE !