Leren breien

'Ik wil breien maar weet niet hoe?' Breien leren voor beginners

Start met een eenvoudige sjaal in een flitsende kleurBreien en haken suffe hobby? Absoluut niet, breien en haken is helemaal hip!

Zou jij ook graag je eigen muts, snood(kol) of sjaal willen maken maar kun je niet breien? Start dan vandaag nog met een youtube lesje haken of breien voor beginners van handwerkjuf Mirte. Dan haak of brei jij binnen no-time jouw eigen unieke winter óf zomer accessoire!

Alles wat je moet weten om de gaafste kleding en accessoires te kunnen breien leer je met behulp van onderstaande instructies en informatie. Bekijk vooral de YouTube video's van Mirte, een handwerkjuf met super duidelijke filmpjes!

De beste instructie filmpjes om te leren breien:

Vroeger leerde je breien en haken op school, tijdens de handwerkles. Onze moeders of oma's (afhankelijk van jouw leeftijd ;-))leerden het vervolgens aan de kinderen of kleinkinderen. Dikke kans dus dat de jonge, hippe meiden van nu nog nooit hebben gebreid of gehaakt. En waarschijnlijk denken zij ook dat het heel erg ingewikkeld is om te leren en te doen. 

Als er echter een ding niet waar is, is het wel dat zelf breien of haken moeilijk is. Punt is dat je het namelijk zo moeilijk of makkelijk kunt maken als je zelf wilt.Zowel voor haken als breien geldt dat je de basis zo onder de knie zult hebben. En er zijn ontzettend veel beginnerspatronen beschikbaar. Het mooiste van haken of breien is, dat je een uniek stuk kunt maken door te varieren in kleur of materiaal keuze. Je bent dus verzekerd van een eigen look waarmee je je onderscheidt van anderen. En ook super leuk, je kunt het doen wanneer en waar je maar wilt. TV kijken of chillen met vrienden gaat heel goed samen met het haken of breien van een kol of muts.

Ook een muts is niet zo moeilijk. Als je de lessen volgt kun je het zo!De leukste manier om breien te leren

Als jij geen moeder, tante, oma of iemand anders in de buurt hebt die jou kan leren breien, kruip dan lekker achter de laptop of tablet en start YouTube. Natuurlijk is dit tegenwoordig de handigste manier om te leren breien of haken. Je regelt een paar breinaalden (kopen of lenen) en wat wol of ander garen en gaat naar een van de vele beginnersfilmpjes. Wij zijn erg enthousiast over de filmpjes van handwerkjuf Mirte in haar handwerklessen. Deze zijn heel duidelijk en rustig opgezet. Tof is natuurlijk dat je filmpjes even stop kunt zetten als je direct meedoet en terug kunt spoelen. Op zoek naar uitleg van een complexe breisteek? Breng een bezoek aan www.handwerkles.nl, de website van Mirte!

 

TIP! Er zijn heel veel verschillende filmpjes via youtube te bekijken om te leren breien of haken. Kies de filmpjes waarvan jij de opzet en uitvoering het prettigst vindt. Gegarandeerd leer je zo gemakkelijk, leuk en snel om te breien of te haken.