Toerentellers en markeerringetjes

Toerentellers en markeer-ringetjes zijn bijzonder handig tijdens het haken of breien. En beide heb je in verschillende uitvoeringen. Weet jij de verschillen en waar je deze handige hulpjes bij kunt gebruiken? Hier onder vind je het antwoord.

Toerentellers

Wanneer en hoe gebruik je een toerenteller?

Eigenlijk kun je bij ieder haak- en breiwerk wel een toerenteller gebruiken. We kennen het allemaal wel, ben je net aan het tellen, begint je partner of een van de kinderen tegen je te praten........ Heel gezellig natuurlijk, maar nu moet je weer opnieuw beginnen. Met de toerenteller kun je praten en breien tegelijk!

Ook zorg je er op deze manier voor dat beide mouwen van je vest even lang worden, net als het voor- en achterpand van je trui.

Brei of haak je een vest waarbij je de voorkant schuin weg laat lopen, dan is het superfijn een toerenteller te gebruiken om beide kanten gelijk te kunnen minderen. Iedere toerenteller kun je namelijk zo op nul zetten, zodat je hem op verschillende momenten optimaal kunt gebruiken.

1. Handmatige toerenteller

Allereerst hebben we de handmatige toerentellers waarbij je aan de zijkant het wieltje verder draait als je een toer gehaakt of gebreid hebt. Deze type toeren teller werkt vrij simpel. Draai aan het linker (witte) wieltje om het tiental te veranderen en draai aan het rechter (witte) wieltje als je 1 toer verder bent. Ook handig dat je deze toerenteller gewoon aan een van de breinaalden schuift.

En omdat ze meestal per 2 stuks worden verkocht, kun je ze gebruiken voor breinaalden vanaf 2 mm dikte tot 6,5 mm dikte.

       

Gebruik je dikkere breinaalden, dan is en nog een variant die je eenvoudig door middel van een oogje aan de breinaald kunt schuiven.

2. Digitale toerenteller

En de digitale toerenteller die door 1 druk op de knop zelf door telt. De digitale toerenteller kun je met het bandje om een van je vinger doen, zodat je hem bij iedere toer met 1 druk op de knop verder laat tellen.

             

Het voordeel van de digitale toerenteller is dat je het zowel tijdens het haken als tijdens het breien kan gebruiken. Simpelweg omdat je de handmatige toerenteller niet aan de haaknaald kan bevestigen.

Markeer-ringetjes

Wanneer en hoe gebruik je markeerringetjes?

Gebruik jij ook vaak een pen en papier om bij te houden bij welke toer je bent en hoeveel minderingen je hebt gemaakt? En wanneer je dan verder wilt haken of breien blijkt je papier met de notities spoorloos verdwenen. Heel onhandig! Markeerringetjes zijn dan precies wat je nodig hebt.

          

Markeerringetjes kun je gebruiken bij haken én breien.

Haak je veel knuffels, dan zijn ze eigenlijk onmisbaar. Om zowel het begin van iedere toer aan te geven tijdens het rond haken van alle onderdelen én om op deze manier goed bij te kunnen houden hoeveel meerderingen of minderingen je hebt gehaakt.

Ook met breien zijn de markeerringetjes erg handig. Bijvoorbeeld om de halsminderingen te markeren of wanneer je een kabel patroon breit om bij te houden hoeveel toeren je tussen de draaiingen hebt gebreid. En om de steken te markeren waar je de kabel breit.

  

Hier onder kun je kiezen welke toerenteller en markeer-ringetjes er zijn. Maak een keus en bestel snel. Kijk daarna nog even verder bij HANDIGE HULPJES.

 

4,95
(Incl. BTW)
+
- 15% Toerenteller 97299
2,50
2,95
(Incl. BTW)
+
3,40
(Incl. BTW)
+
4,45
(Incl. BTW)
+
- 8% breiwerkset van Fashion
5,50
5,95
(Incl. BTW)
+
4,69
(Incl. BTW)
+