6 creatieve ideeën om mee te nemen op vakantie

Posted by   Francis Toonen
27/06/2018
creatief op vakantie | Hobby Gigant


Ga je binnenkort op vakantie? Dan wil je vast kunnen ontspannen met iets leuks en creatiefs om te doen. Juist tijdens de vakantieperiode is het leuk om iets heel nieuws te proberen. Daarom hebben wij 6 creatieve ideeën voor je verzameld die je heel makkelijk mee kunt nemen op reis. De ideeën variëren van kleuren tot haken, maar ook creatieve dingen die je met de kinderen kunt doen. 

 

Creatief vakantie idee 1: Een gezellig knuffel haakpakket

Eindelijk vakantie en tijd voor iets waar je anders niet aan toe komt! Kies jouw favoriete knuffel haakpakket en neem het mee in je koffer, dan geniet je tijdens je vrije dagen van zo'n super leuk project.  

kussend paartje haakpakket    politieauto haakpakket     ballonbal haakpakket

 

Kies jouw favoriete knuffel haakpakket     

 

 

Creatief vakantie idee 2: Handlettering 

Echte aanraders voor de vakantieperiode zijn de werkboeken brushlettering, handlettering en chalklettering. Oefenen met de mooiste letters kan namelijk overal ter wereld en je hebt er maar weinig voor nodig! Zoek er een geschikte pen of marker bij en creëer ontspannende momenten met creatieve letters. 

 

 handlettering       handlettering      chalkletteringBestel een handlettering boek     

 

   

Creatief vakantie idee 3: Kleurboeken voor volwassenen

Iedereen weet het ondertussen: kleuren is óók voor volwassenen en zeker niet alleen voor kinderen. Kleuren geeft je een "zen" gevoel en dat is precies wat je op vakantie kunt gebruiken! Laat je creatieve geest de vrije loop door kleuren op gevoel te gebruiken, want fantasie is geoorloofd! Wij hebben hele speciale kleurboeken voor volwassenen voor je in de aanbieding. 

 

kleurboek volwassenen      kleurboek volwassenen    kleurboek volwassenen

 

 

Bestel een mooi kleurboek     

 

Creatief vakantie idee 4: Foam Clay

Tijdens een lange zomervakantie zijn er vast ook momenten van verveling voor de kids. Dan is het super handig om foam clay in huis (of in de tas) te hebben. Neem bijvoorbeeld een set met potjes verschillende kleurtjes, waarmee de kinderen eindeloos kunnen boetseren. Of bestel een compleet pakketje waarmee de grappigste figuren gemaakt kunnen worden, zoals monsters of piraten. 
 

foam clay     foam clay    foam clay | Hobby Gigant

 

Neem foam clay mee!     

 

 

Creatief vakantie idee 5: Weven op een weefraam

Altijd gedacht dat weven heel lastig was? Het ziet er vaak ook ingewikkeld uit op die grote weeframen, maar je kunt natuurlijk klein beginnen! Erg handig om mee te nemen op vakantie zijn de weeframen van Rico Design. Ze zijn er in verschillende vormen, zoals vierkant en rond. Je kunt daarmee leuke tasjes, onderzetters of telefoon hoesjes maken. Weven is weer even iets heel anders dan haken en breien en daarom zo leuk om uit te proberen op vakantie. Je kunt je restjes garen er prima voor gebruiken! En omdat de weeframen niet al te groot zijn, neem je ze makkelijk mee op reis. Creatief, makkelijk en duurzaam. Veel plezier!


weefraam
weefraam | Hobby Gigant      

 

Op het blog van Marleen  kun duidelijke uitleg vinden voor als je aan het weven gaat. Marleen beschrijft precies hoe je te werk gaat met een weefraam met foto's en een video. 

Bestel een weefraam    

 

  

Creatief vakantie idee 6: creatief met pennen en stiften

Verzamel je ook altijd steentjes of schelpen op het strand als je op vakantie bent? Maak er dan eens bijzondere souvenirs van voor je zelf of familie thuis. Met een edding glanslakmarker versier je de stenen met prachtige motieven of mooi geschreven teksten. Leuk om te doen én leuk om als herrinnering te bewaren. 

 

stenen versieren    

 

Download hier een uitgebreide handleiding met tips en uitleg om stenen met markers te versieren 

 

 

Bestel de mooiste markers     

 

We wensen je een fijne, creatieve zomervakantie toe!