Prym Ergonomics

Posted by   Marleen Willemsen
14/02/2017
Prym Ergonomics | Hobby Gigant

Ergonomische haaknaalden kenden we al, maar ergonomische breinaalden zijn compleet nieuw!

Na 1200 jaar de breinaalden volgens hetzelfde principe te hebben gemaakt werd het hoog tijd voor innovatie!

Prym heeft samen met velen breisters naar ieder detail gekeken, zijn er nieuwe ideeën uitgeprobeerd en is er uiteindelijk een geheel vernieuwd type breinaald ontwikkeld.

De Prym Ergonomics breinaalden!

 

Wat maakt de Prym Ergonomics breinaalden zo bijzonder?

  • De speciale punten van de breinaalden
  • De apparte vorm van de naalden
  • Het materiaal waar de breinaalden van gemaakt zijn
  • De slimme knoppen aan het eind van de breinaalden

 

De speciale punten van de breinaalden

De normale breinaalden hebben al eeuwen dezelfde vorm. Een licht afgeronde punt om zo de breisteken makkelijk van de ene op de andere naald te schuiven.

Nadeel daarbij is dat de steken soms net zo makkelijk van de naald af glijden als dat ze erop gaan. En meestal is dat op een moment dat we het juist liever niet hebben. Daar ontstaan de problemen van 'gevallen' steken die gaten in ons mooie breiwerk maken.

De punten van de Prym Ergonomics, de ergonomische breinaalden, hebben een uniek vorm, een soort druppel vorm.

 

 

Deze druppel vormige punt maakt het insteken tijdens het breien makkelijker en voorkomt dat je in je breigaren steekt. Tegelijkertijd zorgt deze puntvorm ervoor dat de steken die je net gebreid hebt, niet zomaar meer van de naald afglijden.

Een grote voortuitgang!

 

De apparte vorm van de naalden

Net na de druppelvormige naaldpunt, verandert de vorm van de breinaalden geleidelijk naar een driehoekige vorm.

Dat klinkt misschien een beetje vreemd, gezien het feit dat de lussen van je breiwerk meer een ronde vorm hebben. Toch ligt daar direct de uitleg van de functie van die driehoekige vorm.

 

 

Door de naald van rond naar driehoekig te laten verlopen, heeft de breilus minder raakvlakken op de breinaald en glijden de steken dus veel soepeler over de breinaalden heen.

Nog een grote verbetering!

 

Het materiaal waar de breinaalden van zijn gemaakt

De Prym ergonomische breinaalden worden van een hoogwaardig type kunststof gemaakt.

Het eerste wat opvalt is dat de breinaalden lekker licht van gewicht zijn en de warmte van je handen direct overnemen, zonder zweterig aan te voelen.

Dus zowel in de winter als in de zomer is het prettig breien.

 

 

Omdat de breinaalden van dit hoogwaardige kunststof zijn gemaakt, zul je geen last hebben van kromme naalden en zijn ze toch sterk genoeg.

Tot slot zit er voor de omgeving ook nog wel een voordeel aan. Deze breinaalden zijn namelijk geluids arm.

Dus goed nieuws voor iedereen die lichtelijk zenuwachtig wordt van het getik van breinaalden, dat behoort nu tot het verleden!

 

Slimme knoppen aan het eind van de breinaalden

Dat klinkt toch best myterieus: Slimme knoppen............

En eigenlijk is dat nog waar ook. De knoppen die normalieter aan de uiteinden van gewone breinaalden zitten hebben een kleurtje, geven de dikte van de naalden aan en zorgen ervoor dat de steken van je breiwerk er aan de achterkant niet afglijden.

De 'slimme knoppen' van de Prym Ergonomics breinaalden hebben een extra functie. Door een holle uitsparing in de bolle knop te maken klik je eenvoudig de punt van de andere breinaald erin.

 

            

 

Zo blijven al je steken op de naalden als je je breiwerk even weg legt. Super fijn!

Ben klaar met je ontwerp, dan berg je de breinaalden eenvoudig en gesoorteerd op. Klik de breinaalden per paar aan elkaar en je hoeft nooit meer te zoeken. Zo liggen ze altijd klaar voor gebruik!

Zo wordt breien voor nóg meer mensen, nóg leuker!

Wil je graag meer weten over de Prym Ergonomics haaknaalden? Klik dan op de afbeelding hieronder en lees kort samengevat de voordelen van de ergonomische haaknaalden en bestel direct de dikte die jij nodig hebt.