Doe mee en brei voor de hele familie een sjaal of col!

Posted by   Francis Toonen
29/10/2018
Lana Grossa col breien


Brrrrrrr, het is ineens behoorlijk koud! Dus tijd om de breinaalden weer te voorschijn te halen en een heerlijk warme col of sjaal te maken.

Een sjaal breien voor beginners

Ben je een beginner met breien, wil je nog wat oefenen vóór je aan een mooi vest of trui begint? Dan is een eenvoudige sjaal in ribbelsteek perfect om nu te breien. Zoals de sjaal met zakken ...........

Het garen dat voor deze sjaal wordt gebruikt is het fijne garen Phil Looping. Te bestellen in een reeks leuke kleuren. De sjaal wordt gebreid op breinaalden nummer 6, zodat je lekker vlot resultaat ziet.

                      

Met het complete breipakket ontvang je niet alleen het patroon en het benodigde garen, maar ook de breinaalden en een maasnaald waarmee je de draadjes netjes weg kunt werken.

 

Bestel hier het pakket voor jouw sjaal met zakken.

 

Natuurlijk kun je ook met een kleinere sjaal beginnen. Dan is deze kindersjaal, gebreid met ribbelsteek in 1 kleur, erg leuk.

            

Het zachte garen Phil Rapido doet zijn naam eer aan, want met breinaalden nummer 7 gaat het super snel.

Deze sjaal is voor zowel jongens als meisjes. Met twee grote pompons maak de sjaal helemaal af en je kunt hem in iedere gewenste kleur maken.

     

 

Kies de lievelingskleur van je zoon of dochter.

 

Een sjaal breien voor gevorderde

Ben je een ervaren breister, maak dan deze trendy heren sjaal. Het kabelpatroon en de contrasterende kleur aan het uiteinde van de sjaal geven net dat beetje extra!

Gebreid met het zachte tweed garen Phil Randonnees, krijgt deze heren sjaal gelijk zijn stoere uiterlijk. En wil je de sjaal effen breien, kies dan een van de andere mooie kleuren en bestel 8 bollen. Dan heb je voldoende voor een sjaal als deze.

     

 

Bestel het pakket voor de heren sjaal.

 

Brei een warme col in kleurtjes

Maar er is meer! Want met het enorme assortiment aan gemêleerde garens, vooral de dikkere soorten, brei je in 1 of 2 avonden een warme col.

Zo hebben we bijvoorbeeld het kleurige chunky garen Young van Lang Yarns. Kies een vrolijke mix van kleuren of voor de meer winterse kleuren.

                     

 

 

Een col met Young van Lang Yarns ziet er zo uit...............

   

 

Kies je kleur en brei super snel deze col..

 

Brei een col met een speciaal motief

Gelukkig zijn er ook leuke trendy ontwerpen voor een heren col. Zo heeft Phildar deze twee kleurige col met een speciaal motief. Het zachte garen Phil Partner 6 zorgt voor warmte en comfort.

 

Verwen je partner met deze mooie col..

 

Brei een col voor de kids

Voor de kinderen is een col super handig. Ze kunnen hem makkelijk zelf omdoen, tijdens het spelen verliezen ze een col niet én hebben ze geen last van losse eindjes die tussen de spaken van de fiets kunnen komen. Veilig, makkelijk, warm én leuk!

Brei voor de jongens deze stoere col.

De buitenkant wordt gebreid met het gemêleerde garen Phil Frimas en de binnenkant met het zachte garen Phil Douce.

           

Wil je zelf en leuke kleuren combinatie maken, dan kan dat heel simpel door beide garens te bekijken en van de Phil Frimas 2 bollen en van de Phil Douce 1 bol te bestellen. Meer heb je niet nodig voor deze bubbel gebreide col.

 

Bestel hier het pakket voor de stoere jongens col.

  

Ook voor de aller kleinste is een col de ideale oplossing. Maak het jezelf en je peuter makkelijk en geef het een warm colletje. Brei er een met Phil Douce van Phildar . Hier onder vind je het GRATIS patroon.

 

                  

 

Gratis patroon baby col met Phil Douce van Phildar

Benodigdheden:

  • 1 bol Phil Douce
  • breinaalden nummer 5

Gebruikte steken:

  • tricotsteek = 1 toer recht en 1 toer averecht

Proeflapje:

  • 10 x 10 = 14 steken en 23 toeren

Werkbeschrijving:

Kies welke maat je wilt maken.

Een colletje voor een kleintje van:

  • 12 maanden
  • 18 maanden
  • 24 maanden.

Zet 65 (68 of 71) steken op en brei alle steken in tricotsteek. Brei tot een totale hoogte van 11 cm. Als het goed is heb je nu een langwerpige lap van 45 (47 of 49) cm  bij 11 cm.

Naai de uiteinden aan elkaar en je kleintje kan de col direct gebruiken.

Laat de kou maar komen!