Sokken breien

Zelf sokken breien blijft leuk om te doen. Kun je wel breien, maar heb je nog nooit een paar sokken gebreid en wil je het ook eens proberen? Wij helpen je op weg en beginnen bij het begin. Dus geven we je antwoord op de vraag: Waarom speciale sokkenwol gebruiken? Met welke breinaalden brei je sokken? Wat heb je nodig om sokken te breien? Deze informatie vind je achter de onderstaande knoppen.

Wil je graag echt sokken leren breien, scroll dan verder naar onder en bekijk de instucties over het opzetten van sokken, de verschillende manieren van sokken breien, hoe je een hiel breit en hoe je een teen breit.

Veel plezier met het leren sokken breien. En laat ons gerust via Facebook zien hoe mooi jouw sokken zijn geworden.

 

 

 


 

Sokken breien met 5 naalden is niet moeilijk Sokken breien met duidelijke instructies

Sokken breien, hoe doe je dat?

Denk je nog steeds dat sokken breien moeilijk is? Dat is niet het geval. Natuurlijk zijn er ingewikkelde patronen voor sokken met werkjes en speciale patroontjes, maar je kunt ook gewoon starten met rechttoe-rechtaan sokken. Het enige verschil is dat je niet langer met 2 traditionele breinaalden (met kop) gaat breien. Je moet tenslotte rondbreien. Maar hiervoor zijn verschillende manieren:

  • Met 3 breinaalden (zonder kop) rondbreien
  • Met 4 naalden rondbreien of zelfs met 5
  • Rondbreien met een ‘loom’ of breiring
  • Rondbreien met één óf met twee rondbreinaalden.

Alle soorten breinaalden van verschillende materialen vind je bij Hobbygigant.

Hulp bij zelf sokken breien

Om je op weg te helpen met het breien van je eerste sokken hebben we vast wat handige instructiefilmpjes en websites voor je geselecteerd.
- Op de blog van Bianca, 'Ontrafeld' vind je superduidelijke instructies om sokken te kunnen breien. Ook de mooie foto's op deze pagina komen van haar blog! www.ontrafeld.nl
- Mirte van www.handwerkles.nl heeft een handig filmpje op YouTube gezet waarin ze laat zien hoe je sokken breit met gebruik van een 'loom'.

 

 

 

 

Bijpassende producten

14,95
(Incl. BTW)
+