Sokken breien

 

Origineel en comfortabel: zelfgebreide sokken Sokkenwol in alle kwaliteiten en kleuren

Sokken breien, alles over het breien van sokken

Het zijn al lang geen ‘geitenwollen sokken’ meer, mensen die hun eigen sokken breien of die alleen zelfgebreide sokken dragen. Nee, zelf gebreide sokken zijn heel populair, bij jong en oud. En niet alleen om originele, trendy benen en voeten te hebben, maar ook omdat je met zelfgebreide sokken heel veel comfort aan je voeten krijgt. En dat is precies de reden waarom ook mannen, en dan vooral de kerels die veel buiten werken, in landbouw of bouw, graag zelfgebreide sokken dragen. Deze zijn namelijk stevig, gaan lang mee en ze zijn super warm!

Voordelen van eigen gebreide sokken:

  • Originele sokken in precies de kleuren die jij mooi vindt
  • Duurzame sokken die lang meegaan 
  • Heerlijk warme voeten als je echte wol gebruikt
  • Geen last van zweetvoeten want ook hiervoor geldt dat je precies het juiste materiaal kunt kiezen
  • De allergrootste keus in kleur en kleurpatroontjes

Waarom is er speciale sokkenwol?

Het materiaal voor sokken is altijd een mix van verschillende soorten wol zodat het garen duurzaam is én goed wasbaar. Sokken hebben het zwaar te verduren in je schoenen en ze worden tenslotte vaak gewassen. Sokkenwol vind je daarom in vele samenstellingen van materiaal: Wol, polyamide, polyacryl, acryl, nylon, superwash wol, katoen, merino wol. Afhankelijk van de soort sokken die je wil breien kies je de juiste samenstelling.

 

Kleurige, gestreepte sokken met 1 bol wol!

Wil jij gestreepte sokken met 6 kleuren breien maar ben je bang voor de warboel van 6 bollen wol? Wees gerust. Voor het breien van gestreepte sokken met verschillende kleuren bestaat er speciale sokkenwol die op de bol steeds van kleur veranderd. Als je hiermee 2 sokken breit en je begint met dezelfde kleur van de draad, hoef je niet moeilijk te doen en weet je zeker dat de strepen op de rechter en linker sok gelijk lopen. Maar je kunt natuurlijk ook een prachtige sjaal of omslagdoek breien van deze sokkenwol. Je krijgt een heel mooi resultaat wanneer je kiest voor een gekleurde/gemêleerde wol.

Sokken breien met 5 naalden is niet moeilijk Sokken breien met duidelijke instructies

Sokken breien, hoe doe je dat?

Denk je nog steeds dat sokken breien moeilijk is? Dat is niet het geval. Natuurlijk zijn er ingewikkelde patronen voor sokken met werkjes en speciale patroontjes, maar je kunt ook gewoon starten met rechttoe-rechtaan sokken. Het enige verschil is dat je niet langer met 2 traditionele breinaalden (met kop) gaat breien. Je moet tenslotte rondbreien. Maar hiervoor zijn verschillende manieren:

  • Met 3 breinaalden (zonder kop) rondbreien
  • Met 4 naalden rondbreien of zelfs met 5
  • Rondbreien met een ‘loom’ of breiring
  • Rondbreien met één óf met twee rondbreinaalden.

Alle soorten breinaalden van verschillende materialen vind je bij Hobbygigant.

Hulp bij zelf sokken breien

Om je op weg te helpen met het breien van je eerste sokken hebben we vast wat handige instructiefilmpjes en websites voor je geselecteerd.
- Op de blog van Bianca, 'Ontrafeld' vind je superduidelijke instructies om sokken te kunnen breien. Ook de mooie foto's op deze pagina komen van haar blog! www.ontrafeld.nl
- Mirte van www.handwerkles.nl heeft een handig filmpje op YouTube gezet waarin ze laat zien hoe je sokken breit met gebruik van een 'loom'.

En als je denkt, yes, ik ga sokken breien, kies dan een leuk, inspirerend en informatief sokken-breiboek uit het grote assortiment Leer & kijkboeken van hobbygigant.nl.

Grootste assortiment sokkenwol

Nu kun je een mooie wol gaan kiezen uit het aanbod van de verschilende fabrikanten. Hobbygigant heeft sokkenwol van Scheepjes, Phildar, Botter Ijsselmuiden, Nevada, Beijer en Lana Grossa op voorraad in vrijwel alle kleuren!

Jouw bestelling bij hobbygigant

Als je op werkdagen vóór 16:00 uur besteld, wordt de bestelling nog dezelfde dag verzonden en kun je snel starten met het breien van je sokken!