Smyrna & Soedan

Uitgebreide collectie pakketten Smyrna en Soedan 

Smyrnawol van Scheepjeswol

Smyrna wol vindt zijn oorsprong in de plaats Smyrna, het was één van de zeven gemeenten in klein Azië. Het breien met deze wol is begonnen bij de schaapherders. Smyrna van Scheepjeswol is een dikke, 100% zuiveren wollen draad. Daardoor is de draad extra slijtvast.

Smyrna wol wordt gesneden geleverd, in cups van 5,5 cm. Deze lengte maakt de wol geschikt voor het leggen van de Gregoriaanse-knoop (dat is een knoop die met behulp van een smyrna knoop-pen op smyrna stramien kan worden geknoopt). De wol blijft met deze lengte rechtop staan en dat bevordert de slijtvastheid. Een smyrna-stramien heeft 13 mazen op 10 cm.

Voor de afwerking rondom, wat gedaan wordt met draad en borduurnaald, hebben we ook strengen in basis kleuren in ons assortiment.
 

Soedanwol van Scheepjeswol

Soedanwol komt oorspronkelijk uit het Afrikaanse land Soedan. Soedanwol wordt geleverd op strengen en is te knopen met een soedan knoop-pen, maar wordt ook gebruikt voor knopen of borduren met een borduurnaald.

De soedanwol leent zich uitstekend voor interieurprojecten. Het is een natuurzuivere, slijtvaste draad die in prachtige kleuren verkrijgbaar is. Op de Vrije Scholen leren kinderen met deze soedanwol breien, en andere werkstukken maken. 

Soedan strengen zijn te gebruiken voor:
- Soedan knopen
- Dikke breiwol
- Interieur projecten
- Borduren met kruissteek of platsteek
 

Smyrna cupjes van Alfombras

Deze Smyrnacupjes zijn van Dralon, synthetisch materiaal. De cupjes worden gesneden geleverd met een lengte van 7,5 cm. Deze lengete maakt het garen geschikt vor het leggen van de Gregoriaanse knoop of Turkse knoop techniek. De cupjes bevatten 320 draden van 7,5 cm.

Voor de afwerking rondom, wat gedaan wordt met draad en borduurnaald, hebben we ook acryl garens zoals Pittsburgh en Alaska in basis kleuren in ons assortiment.
 

Smyrna vloerkleed

Maak je eigen Smyrna vloerkleed. Je kan je eigen ontwerp maken op het blanco smyrna stramien of je kiest voor een compleet smyrna vloerkleed pakket. Deze vloerkleed pakketten bevatten de wol en voorbedrukt stramien. Daarnaast hebben we ook enkele voorbedrukte stramiens zonder materiaal.
Het leukst is natuurlijk om je eigen vloerkleed met Smyrna wol te maken. Je tekent eerst met stift op het smyrna stramien en vult deze in met de smyrna wol.

Wat is het verschil tussen smyrna stramien en soedan stramien?

 

Hoe knoop je smyrna knopen of soedan?

Lees meer informatie over werken met smyrna en soedan wol en stramienen op de
Wat is Smyrna/Soedan uitleg pagina.


LET OP: Blanco stramien wordt op lengte van de rol geknipt. Daarom is deze niet te ruilen of te retourneren.

1 2 3 4 5 6 7
+
+
-8%
Soedan Streng bruin-donker 1338 - Scheepjeswol
Soedan Streng bruin-donker 1338 - Scheepj...
4,20
(Incl. BTW)
4,55
+
+
Tijger - Knoopkussen Vervaco
37,50
(Incl. BTW)
+
+
Piratenboot - Knooppakket Vervaco
98,50
(Incl. BTW)
+
+
+
+
+
Olaf - Disney Knooppakket
80,50
(Incl. BTW)
+
+
+
Hello Kitty - Knoopkussen Vervaco
43,95
(Incl. BTW)
+
Mickey Mouse - Knooppakket Vervaco
36,50
(Incl. BTW)
+
Minnie Mouse - Knooppakket Vervaco
36,50
(Incl. BTW)
+
Teigetje - Knooppakket Vervaco
38,50
(Incl. BTW)
+
+
Wasbeer - Knoopkussen Vervaco
37,50
(Incl. BTW)
+
Paarden - Knoopkussen Vervaco
37,50
(Incl. BTW)
+
+
+
Paard - Knooppakket Vervaco
75,95
(Incl. BTW)
+
1 2 3 4 5 6 7