Kerstdecoratie maken, de leukste tips voor kerst DIY

Posted by   Tamara grevers
26/11/2018
kerstdecoratie maken

Originele kerstdecoratie maken

Het is elk jaar weer een feestje op zich om je huis te versieren met gezellige kerstdecoratie! Dit jaar begint de gezelligheid al aan de keukentafel: we gaan kerstdecoratie maken! 
Door zelf of met de kinderen kerstversiering te maken, geef je de versiering een persoonlijk tintje en kan je weer eens lekker creatief bezig zijn op een andere manier!

In deze blog krijg je tips voor leuke kerst DIY projecten!

  

1. Kerst knutselen met foamclay

Knutsel vrolijke kersthangers met de zelf hardende Silk Clay. Als basis gebruik je de piepschuim vorm uit het pakket. Op de achterkant van de verpakking staat het stappenplan met foto's uitgelegd. Zo maak je samen met de kinderen leuke kersthangers voor in de kerstboom en ziet jullie boom er extra feestelijk uit.

 

      kerst knutselen foamclay       kerst knutselen foamclay

 

 Foam clay kerstpakket bestellen

 

2. Houten kerstboom diy

Met deze set van 3 verschillende houten doosjes die je kunt stapelen maak jij heel eenvoudig je eigen houten kerstboom. Geef de boom een leuk kerstkleurtje of kies een kleur uit jouw interieur. Dit doe je bijvoorbeeld met de edding Permanent Spray. Vul de kerstboom met mooie kerst items en geef er zo helemaal jouw eigen draai aan. Je kunt deze houten kerstboom aan de muur ophangen of neerzetten op een mooie plek. 

 

houten kerstboom diy   edding permanent spray zilver    houten kerstboom zelf maken        

  Bestel houten kerstboom

 

3. Kersthangers met Faux leather papier

Deze bijzondere kersthangers maak je met het trendy Faux Leather papier. Dat is speciaal papier met de uitstraling van leer. Borduur met zilverkleurig garen ijsvlokjes op de figuurtjes, vul ze een beetje op met het bijgeleverde materiaal en naai ze vervolgens langs de gaatjes lijn aan elkaar.

Je kunt een complete knutselset bestellen met daarin twee sterfiguren, twee kerstbomen en twee hartjes. Erg leuk om met dit mooie materiaal bezig te zijn en kerstversiering te maken! 

  

faux leather kerst   kersthangers faux leather   faux leather kerst 

 

   Knutselpakket faux leather papier bestellen 

 

  

4. Kerstbal met wintertafereel

Maak deze speciale kerstbal met een schattig klein houten huisje in winterse sferen. De doorzichtige kerstbal zorgt ervoor dat je het huisje aan alle kanten kunt bekijken. De kerstbal heeft een doorsnede van 13,5 cm.

Op de achterkant van de verpakking staat het stappenplan met foto's uitgelegd. Zo maak je samen met de kinderen leuke kersthangers voor in de kerstboom en ziet jullie boom er extra feestelijk uit.

 

    kerstbal sneeuw   kerstbal sneeuw   kerstbal

 

  Bestel compleet pakket kerstbal maken 

 

5. Kaarsenhouders versieren met porseleinstiften

Decoreer je eettafel of dressoir met vier stijlvol versierde porseleinen kaarsenhouders met dikke kaarsen er in. Eén kaars voor elke adventszondag. Met een porseleinstift van edding breng je de versiering aan. In het voorbeeld zijn de cijfers bij het beschilderen uitgespaard en is de achtergrond ingevuld met vrolijke stipjes. Je kunt natuurlijk kiezen uit diverse kleurcombinaties, van warme roodtinten tot koel blauw of groen, of gemengde kleuren. Net wat bij jouw stijl past. Maak het geheel af met wat dennengroen. 

 

adventskaarsen versieren   adventskaarsen houders   

 

  Bestel edding porseleinstiften 

 

Veel meer kerst DIY ideeën

We kunnen de lijst met tips nog veel langer maken, want er is zoveel leuks te bedenken om je huis gezellig te maken rond kerst! Nog een paar extra DIY ideeën, omdat we het zelf zo leuk vinden!

★ Maak een gave kerst raamtekening met edding krijtstiften! Tijdens de edding raamtekenweken kan je mooie gratis kerst sjablonen downloaden en maak je met jouw creatie ook nog kans op mooie prijzen! 

★ Kerstkaarten zijn het leukst als je ze zelf maakt! We hebben in onze webshop prachtige pakketjes waarmee je 3d kerst borduurkaarten maakt. Leuk om te doen en leuk om te versturen! 

★ Er zijn prachtige kerst borduurpakketten van Thea Gouveneur die je nu kunt bestellen met 30% korting! 

★ Vind je het leuk om iets voor kerst te haken? Bekijk dan onze blog met kerst haakpatronen

 

  Bekijk alle kerst producten