De 7 leukste Durable projecten

Posted by   Marleen Willemsen
17/07/2018
Durable katoen | hobbygigant.nl


Durable katoen, een nostalgisch garen wat de meeste van ons kennen omdat onze oma's en moeders er de leukste gordijntjes, een tafelkleed of beddensprei mee haakten.

Natuurlijk is ook Durable niet stil blijven staan en hebben zij in de afgelopen jaren mooie nieuwe garens ontwikkeld, met leuke gratis patronen. Wij heben de 7 leukste Durable projecten voor je op een rijtje gezet, om zo makkelijk een keus te maken wat jij de komende tijd wil gaan maken.

Zeven leuke projecten met Durable katoen

1. Nostalgia CAL 2018

De Nostalgia CAL is een van de bekendste grote projecten van het afgelopen jaar. Een prachtig sprei, gehaakt met Durable breikatoen nr 8, in lange banen en verschillende steken. De Nostalgia is, zoals Jolanda en Naomi zeggen, een knipoog naar het verleden.

Het leuke van en CAL (Crochet Allong) is dat je iedere week een deel van het totale patroon krijgt, waardoor het iedere keer weer een verrassing is welk motief je gaat haken. Maar ook dat je deel uitmaakt van een grote groep die allemaal met hetzelfde project bezig is. Samen haken en toch in je eigen tempo ermee bezig zijn. En kom er niet uit? Dan zoek je heel eenvoudig via de speciale Facebook groep contact en wordt je door de ontwerpsters óf leden van de groep, verder geholpen.

De Nostalgia CAL is verkrijgbaar als compleet pakket in wit en ecru. Het pakket bevat voldoende garen. Het enige wat je nog nodig hebt is een haaknaald nummer 2 of 2,5.

Lees voor meer informatie verder door te klikken op: NOSTALGIA CAL

     

 

Bestel Nostalgia Ecru.

 

     

 

Bestel Nostalgia Wit.

 

2. Southbay damesvest 

Dit luchtige damesvest is een typisch voorbeeld van een tijdloos ontwerp. Het is echt geschikt voor alle leeftijden en met iedere kledingstijl te combineren.

Het patroon wordt gratis beschikbaar gesteld door Durable en dat maakt het extra leuk. Het origineel is gehaakt met de Durable breikatoen nummer 8 in de kleur ecru. Wij hebben er een haakpakket van gemaakt met het Durable glanskatoen, om het vest net wat meer uitstraling te geven door de zachte glans.

 

       

 

Maak het vestje compleet met een bijpassend tasje.

 

Bestel je nieuwe haak project.

 

3. Plantenhanger macramé

Dit is echt geweldig leuk om eens uit te proberen. Een eenvoudige plantenhanger knopen met de macramé knooptechniek. Durable heeft het perfecte garen hiervoor. Een mooi stevig gedraaid garen waar je geen zere handen van krijgt tijdens het macrameeën.    

In het patroon staat een duidelijke handleiding en uitleg met foto's hoe je de verschillende knopen maakt. Daarom is deze plantenhanger ook geschikt voor de beginners onder ons.

 

  

 

Macramé deze plantenhanger.

 

4. Wandhanger Durable Macramé

Heb je de smaak te pakken? Macramé dan ook deze leuke wandhanger. Geweldig leuk om zowel binnen als buiten te hangen. Voor deze wandhanger heb je maar 1 bol Durable Macramé crème 2172 nodig, 4 houten kralen van 15 mm en 1 houten kraal van 25 mm. De maat van de metalen ring kun je zelf kiezen. Omdat de ruimte die overblijft gewoon wordt omgehaakt.

Download zelf het gratis patroon en klik op: DURABLE MACRAMÉ WANDHANGER

 

 

Durable Macramé heeft genoeg leuke kleuren, dus bepaal zelf wat het beste bij jouw interieur past.

      

Bekijk alle kleuren Durable Macramé.

 

5. Vrolijke sjaal van Durable Cosy Fine

Dit zachte garen Durable Cosy Fine is een schot in de roos. Wat een geweldig garen om mee te haken en breien. Durable heeft deze draad ook nog eens in een reeks prachtige kleuren waardoor je ze mooi met elkaar kunt combineren. Wil je de Durable Cosy Fine eens uitproberen? Dan hebben wij drie leuke ontwerpen waaronder deze mooi gebreide sjaal.

 

  

 

Bestel het breipakket.

 

 

6. Schattentasjes haken als cadeau verpakking

De schattentasjes zijn bij velen populair om te haken. Je kunt ze in iedere gewenste kleur haken. En er van alles als cadeautje in doen. Zo geef je een schattentasje aan de kleinkinderen mee op vakantie met wat lekkers voor onderweg. Of geef je je vriendin zo'n mooi tasje met een heerlijk geurtje erin.

Super leuk om zo het garen Durable Cosy Fine uit te proberen en gelijk een loriginele cadeau verpakking te maken.

          

 

Haak twee schattentasjes.

 

7. Jeans trui van Durable Cosy Fine

Wil je graag wat groters maken met de Durable Cosy Fine, kies dan voor een trendy trui. Durable heeft verschillende type truien, maar je kunt natuurlijk ook zelf een ontwerp maken. Bekijk dan eerst welke prachtige kleuren de collectie heeft en kies vervolgens wat jou het beste staat.

 

  

 

Bekijk alle kleur Durable Cosy Fine.

 

Wij zijn fan van deze jeans trui. Gehaakt met twee kleuren Durable Cosy Fine. En speciaal voor jou heeft stelt Durable dit patroon gratis beschikbaar van maat 34 tot maat 54. Om het makkelijk te maken hebben wij er een garenpakket van gemaakt wat je in de gewenste maat zo online kunt bestellen. Lekker makkelijk!

 

 

Bestel het haakpakket.